hockey junioren

De breedtesport vormt de basis van onze vereniging. Binnen de breedtesport ligt de nadruk vooral op plezier maken en fijn hockeyen. 

Breedteteams trainen 2x per week.
Wij proberen voor elk team een passende trainer en coach te zoeken. 

We vinden het belangrijk dat kinderen leren sporten en bewegen.
Zowel in teamverband als individueel. Ook vinden wij dat ze dit in een positieve omgeving moeten leren. Een omgeving waarbij er oog is voor veiligheid. Kinderen moeten veilig kunnen hockeyen. Dat betekent dat ze in een fysiek veilige omgeving moeten kunnen sporten. Maar ook dat ze zich veilig moeten voelen binnen de club en in het bijzijn van trainers, coaches en medespelers.

In sociaal opzicht is het belangrijk dat de spelers op jonge leeftijd met elkaar leren omgaan. De spelers leren hierdoor samen te werken en te communiceren met elkaar. Maar... ze leren ook om te gaan met winnen en verliezen en de hierbij horende teleurstelling. 

Hoe delen we de breedteteams in?
Het doel is om iedere speler of speelster in te delen in een team dat het beste bij hem of haar past. We houden hierbij rekening met motivatie, de hockeykwaliteiten en sociale vaardigen van de spelers. Bij het indelen van de breedteteams van de junioren zoeken we bovendien naar een balans tussen kwaliteit en (individuele) wensen om teams en groepen spelers bij elkaar te houden.

Doorgroeien naar de selectie is mogelijk.
Spelers uit breedteteams kunnen aangeven dat zij de ambitie hebben om in de eerstelijnsteams te spelen. Op deze manier komen zij onder de aandacht en krijgen talentvolle spelers de kans zich te meten met het tophockey.

Wil je meetrainen om te kijken of hockey iets voor jou is?
Dat kan. Je kunt de rest van seizoen als trainingslid meetrainen bij een team. Zo kun je alvast wennen aan de hockeysport zonder het spelen van wedstrijden. Na de zomervakantie delen we jij dan in een team waarmee je dan wedstrijden gaat spelen.

Heb jij interesse om vrijblijvend mee te trainen? Of heb jij andere vragen? Neem dan contact op met Jasper Stokkermans: [email protected]